CSI-jumping Saint-Tropez - Laatste hindernis is fataal voor Olivier Philippaerts

door
Belga
Leestijd 2 min.

Olivier Philippaerts was met H&M Legend of Love veruit de snelste in de barrage van de Global Champions Tour-wedstrijd in het Franse Saint-Tropez, maar op de alleraatste hindernis stootte de Belgische combinatie nog een balk af. In het algemeen klassement wordt Jos Verlooy beste Belg. Op de zesde wedstrijd van de Global Champions Tour in Saint-Tropez haalden 7 van de 34 gestarte combinaties de barrage met daarbij twee Belgische ruiters: Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love en Niels Bruynseels met het 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Gancia de Muze.

De Zweedse Europees kampioen Peder Fredricson moest met Hansson WL als eerste de finaleronde in en zette meteen de concurrentie onder druk met een nulronde in 39.77. Twee combinaties later viel Olivier Philippaerts met overtuiging de leiderspositie aan en deed met een chrono van 36.10 meer dan 3 seconden beter dat Fredricson. Maar op de allerlaatste hinderis liep het fout toen H&M Legend of Love de voorste balk van de okser afstootte. Op die manier werd Oliver Philippaerts verwezen naar de 5de plaats.

Niels Bruynseels ging in de barrage ongelukkig van start. Na de eerste sprong raakte Gancia de Muze even uit balans en kwam daardoor te dicht uit bij hindernis 2 waardoor er één balk uit de lepels werd getild. Met een eindtijd van 37.55 veroverde het duo de 6de plaats.

Uiteindelijk zou de als voorlaatst gestarte Brit Ben Maher met Winning Good de snelste foutloze barrage rijden met een tijd van 37.44.

In het algemeen klassement klimt Jos Verlooy - 21ste in Saint-Tropez - van de 7de plaats op naar de 5de en wordt zo beste Belg, net voor Belgisch Indoorkampioen Pieter Devos.

Bron: Belga