Alexander Zverev heeft opnieuw vijf sets nodig op Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Alexander Zverev (ATP 3) heeft zich vandaag met veel moeite geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. In de achtste finales ging hij na een spannende vijfsetter voorbij de Rus Karen Khachanov (ATP 38): 4-6, 7-6 (7/4), 2-6, 6-3 en 6-3. De wedstrijd duurde drie uur en 32 minuten. Het was al de derde vijfsetter op rij voor Zverev op Roland Garros. Ook in de tweede en derde ronde had hij vijf sets nodig om respectievelijk voorbij de Serviër Dusan Lajovic en de Bosniër Damir Dzumhur te geraken.

Vorig jaar werd de 21-jarige Duitser al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 35). Zijn beste resultaat in Parijs is een derde ronde in 2016. Dit jaar levert hij dus zijn beste prestatie ooit in Parijs.

De 22-jarige Khachanov sneuvelt net zoals vorig jaar in de achtste finales op Roland Garros. Toen werd hij uitgeschakeld door de Brit Andy Murray.

In de kwartfinales neemt Zverev het op tegen de winnaar van het duel tussen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) en de Japanner Kei Nishikori (ATP 21).

bron: Belga