5.500 deelnemers voor Great Breweries Marathon

Zowat 5.500 sportievelingen hebben zondag hun loop- en wandelschoenen aangetrokken om deel te nemen aan de derde editie van de Great Breweries Marathon en 25 K, een belevingsmarathon voor lopers en wandelaars in het teken van bier. Start en aankomst van de twee afstanden – 42 km en 25 km – lagen bij brouwerij Duvel Moortgat in Puurs. Onderweg doorkruisten de deelnemers ook de brouwerijen van Palm en Bosteels. Daar werden de nodige reserves aangevuld en konden de wandelaars een biertje drinken. Aan de finish kregen alle deelnemers een bierpakket om thuis verder na te genieten.
De organisatie had door het warme weer voorzorgsmaatregelen genomen. Er werd extra water voorzien aan de start en de finish en de deelnemers konden onderweg geregeld water en sportdrank bijtanken.
“We hadden elke 2,5 kilometer water voorzien en elke 5 kilometer sportdrank. We merkten dat veel mensen ook zelf hun voorzorgen hadden genomen door een camelbag of extra drankflessen mee te nemen. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan en iedereen heeft veilig de aankomst gehaald”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.
Er waren dit jaar ongeveer 3.000 lopers en 2.500 wandelaars. De deelnemers kwamen uit meer dan vijftig landen. Van de buitenlanders waren de Nederlanders met meer dan vijfhonderd deelnemers het sterkst vertegenwoordigd. Daarnaast verschenen er ook grote delegaties uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten aan de start.

bron: Belga