VIDEO. Jongen (8) helpt oud vrouwtje trap op

Samen kom je verder. Dat begreep Maurice Adams Jr. ook toen hij een oud vrouwtje zag, dat ontzettend veel moeite had om een trap op te komen met haar rollator. De achtjarige jongen uit het Amerikaanse Milledgeville aarzelde geen seconde en besloot te helpen.
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

Maurice stapte uit de auto van zijn moeder en begeleidde de dame de trap op. Eenmaal boven kreeg hij een dikke knuffel als bedankje, alvorens hij terug naar beneden rende. De man in de wagen achter die van Maurice en zijn moeder filmde de actie van het jongetje en plaatste het op social media. De video veroverde al snel het internet.

RANDOM ACT OF KINDNESS: 8-year-old Maurice Adams, Jr. stopped to help an elderly woman up a flight of stairs. A bystander caught the selfless act on camera. https://t.co/ZnHo33rJum pic.twitter.com/trjabphT8F

— ABC News (@ABC) 30 mei 2018

Mensen zijn lyrisch over de daad van Maurice. Ook de moeder van de jongen kan op veel lof rekenen omdat ze het geen probleem vond om een paar minuten te wachten op haar zoon.

Beloning

De maker van het filmpje, Riley Duncan, wil Maurice nu nog een keer ontmoeten. Hij heeft al een afspraak gemaakt met de moeder en wil de jongen naar verluidt 100 dollar overhandigen voor zijn goede daad.