Twee Japanse meloenen gaan de deur uit voor 25.000 euro

Twee Japanse meloenen gaan de deur uit voor 25.000 euro
Foto Wikimedia

Een Japans bedrijf dat groenten en fruit verpakt, heeft een paar meloenen gekocht voor net iets meer dan 25.000 euro. De CEO van het bedrijf wou daarmee de dertigste verjaardag van zijn onderneming vieren. Het bedrijf zal het fruit tentoonstellen en daarna gratis uitdelen aan zijn klanten.

25.026 euro. Dat is het immense bedrag dat Shinya Noda, voorzitter van Hokuyu Pack, overhad voor twee Yubari-meloenen. De Japanner bood bewust heel veel geld, want hij wilde het recordbedrag breken. Daarmee wou hij de dertigste verjaardag van zijn verpakkingsbedrijf in de verf zetten.

Het bedrag lijkt belachelijk hoog in de ogen van veel westerlingen, maar in Japan worden bepaalde fruitsoorten als een luxegoed aanzien. Daar zijn ze vaak een geschenk dat bedrijven in de zomer aan hun klanten geven. Ook deze meloenen is hetzelfde lot bedeeld. Ze worden eerst tentoongesteld, maar daarna in stukken verdeeld en onder de trouwe partners van Hokuyu Pack verdeeld, meldt Business Insider.

270 euro per druif

Het is dan ook niet de eerste keer dat er in Japan fruit geveild wordt aan exuberant hoge prijzen. In 2016 ging een paar meloenen onder de hamer voor een kleine 23.500 euro. Een jaar daarvoor ging een tros druiven de deur uit voor net iets meer dan 7.000 euro. Dat was omgerekend ongeveer 270 euro per druif.