Speedo’s zijn meer gehaat dan Crocs

Speedo's zijn meest gehate kledingstuk
Unsplash / M. Sartori

Heb je een stranddagje in het vooruitzicht? Laat je Speedo dan thuis. Volgens een Brits onderzoek is de spannende zwembroek namelijk het meeste gehate kledingstuk. Meer nog dan de beruchte Crocs.

Het zijn vooral professionele zwemmers die zweren bij een nauw aansluitende zwembroek.  De gewone Britten daarentegen zijn geen fan van de Speedo. Volgens een studie van YouGov vinden 74% van de vrouwen zo’n weinig verhullende zwembroek lelijk. Slechts 13% van de meer dan 3.000 testpersonen vindt een Speedo nog leuk.

Lelijker dan Crocs

Britten hebben niet alleen een hekel aan de Speedo. Lederen broeken en Crocs zijn ook allesbehalve populair. Zij stonden op de tweede en derde plaats in de lijst van de meest gehate kledingstukken.

Mannen en jumpsuits

Over het dragen van jumpsuits zijn mannen en vrouwen het niet eens. Het zijn vooral de heren die er een hekel aan hebben. Slechts 20% van hen houdt van jumpsuits. Terwijl bijna de helft van de vrouwen zegt zo’n broekpak mooi te vinden.

Trek die broek op

De onderzoekers polsten bij de Britten ook naar wat zij de grootste modeblunders vinden. De klassieker kousen in sandalen eindigde op de derde plaats. Waar de testpersonen zich het meeste aan ergeren zijn laaghangende broeken, waardoor het ondergoed zichtbaar is.