Kinderen moeten zwembadschoenen dragen in Albert Heijn

Kinderen moeten zwembadschoenen dragen in Albert Heijn
Foto Wikipedia Commons

Hygiëne is belangrijk. Ook in een supermarkt. Een filiaal van Albert Heijn in Nederland gaat daar nu wel heel ver in. Kinderen die er in de kar zitten, moeten er nu zwembadschoentjes aantrekken.

Wanneer de kinderen in het boodschappengedeelte van de winkelkar willen zitten, moeten ze vanaf nu hoesjes over hun schoenen trekken. Dat heeft een Nederlandse Albert Heijn beslist.

Niet op het stoeltje

Normaal gezien mogen kleintjes enkel in het daarvoor bedoelde stoeltje in de winkelkar zitten. Toch gebeurt het dat ouders hun kroost ook in het boodschappengdeelte zetten. Dat is onhygiënisch omdat de schoenen de kar vuil maken, vindt de supermarkt.

Gratis schoenovertrekken

In een post op Facebook kondigt de winkel daarom aan dat ze daar iets aan willen doen. In een bak aan de ingang kunnen klanten nu gratis schoenovertrekken nemen. “Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is het niet toegestaan dat kinderen in de kar zitten, vanwege de hygiëne”, schrijven ze erbij. Bij wijze van compromis vraagt de winkel nu om de zwembadschoentjes te gebruiken.

Leugens

Nu blijkt dat van de boodschap van Albert Heijn niet heel veel waar is. De NVWA liet weten dat er van een verbod op kinderen in de kar geen sprake is. De woordvoerder van de plaatselijke Albert Heijn gaf intussen de fout toe. Volgens hem wou het filiaal serieus overkomen en gebruikte daarom een verwijzing naar de NVWA. De supermarkt in kwestie heeft het bericht inmiddels aangepast.