Bart Hesters gekroond tot Mister Gay Belgium 2018

Foto / Photonews

De 32-jarige Bart Hesters is zaterdagavond in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2018. De zorgkundige kwam tijdens zijn campagne op voor LGBT’ers in woonzorgcentra. Nick Van Vooren uit Eeklo en Josip Gallet uit Oosterzele, belandde op een tweede en derde plaats.

Mister Gay Belgium is een verkiezing voor homoseksuele mannen, waarbij ze op zoek gaan naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT+ gemeenschap. Dit jaar gaven twaalf kandidaten het beste van zichzelf in het Antwerpse theater Elkerlyk. De show  defilés, interviews en muzikale acts van onder andere Koen Crucke, Axel Hirsoux en Michael Lanzo. Naast het lichtere aspect was er ook ruimte voor meer serieuzere LGBT-thema’s. Zo kwam Politie Antwerpen hun nieuwe campagne ‘Proud 2be Your Friend’ voorstellen.

LGBT-campagne 

De jury,met onder andere Staatssecretaris Zuhal Demir, Josje Huisman en Koen Crucke, prezen Bart onder meer vanwege zijn LGBT campagne en de goede prestatie tijdens de vragenronde.

Zo’n 850 mensen woonden deze zesde gala-avond van de verkiezingen bij, die de eerste 3  jaar nog georganiseerd werden onder de naam Mister Gay Vlaanderen. Bart Hesters krijgt naast de titel ook een toegangsticket voor de Mister Gay World-verkiezingen, die in 2019 zullen doorgaan in Hong Kong.