WK 2018 - Roberto Martinez maakt zich zorgen over Kompany: "Zondag volgt een scan"

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de 54e minuut van de oefeninterland van zaterdagavond tegen Portugal werd het wel heel stil in het Koning Boudewijnstadion, iedereen hield de adem in toen voormalig aanvoerder Vincent Kompany geblesseerd van het veld stapte. Vince The Prince zou het stadion reeds voor het einde van de wedstrijd verlaten hebben. Roberto Martinez maakt zich zorgen over zijn sterkhouder achterin, zo bekende de bondscoach na de wedstrijd. "Ik ben inderdaad ongerust over 'Vinnie'. Hij vertelde me dat hij iets voelde aan de lies. Hij kent zijn lichaam goed en weet dus wanneer er iets niet klopt. Zondag volgt er een scan en dan weten we hopelijk meer. Met dergelijke blessures is het zelfs aangeraden 48 uur te wachten. Het is dus nog afwachten."

Blessures zijn spijtig genoeg de rode draad doorheen de carrière van Kompany. Ook dit seizoen stond hij meermaals geblesseerd aan de kant. Met het WK in zicht vocht hij echter terug. "Niemand verdient dit. 'Vinnie' heeft hard gewerkt om hier te staan, vanaf dag één. Hij stuwt het team echt vooruit met zijn mentaliteit. We zijn dus heel bezorgd, dit is heel ontgoochelend."

Met ook nog Thomas Vermaelen aan de kant zijn de twee meest ervaren verdedigers in de selectie van de Spanjaard momenteel geblesseerd. "Het verandert onze ambitie voor het WK niet, maar het is wel duidelijk dat we ons zullen moeten aanpassen, we zullen flexibiliteit moeten tonen. Dit is voetbal, blessures en schorsingen horen er nu eenmaal bij."

bron: Belga