WK 2018 – Engeland doet vertrouwen op met zege in oefeninterland tegen Nigeria

WK 2018 - Engeland doet vertrouwen op met zege in oefeninterland tegen Nigeria

Engeland heeft zaterdag in een oefeninterland ter voorbereiding op het WK in Rusland Nigeria geklopt. De wedstrijd op Wembley eindigde op 2-1. Engeland treft op het toernooi in de groepsfase de Rode Duivels. Engeland klom vroeg op voorsprong, toen Gary Cahill (7.) een corner knap binnenkopte. De thuisploeg ging op dat elan door, en aanvoerder Harry Kane (39.) verdubbelde iets voor de rust de score. De spits van Tottenham haalde hard uit, maar Nigeria-keeper Uzoho ging niet helemaal vrijuit en zag de bal onder zijn lichaam tegen de touwen vliegen.
Nigeria sloeg kort na de pauze terug. Alex Iwobi (47.) lukte de aansluitingstreffer. Engeland ging nadien op zoek naar de derde treffer, maar kon geen opening meer forceren in de Nigeriaanse afweer. De bezoekers drongen eveneens schuchter aan, al bleven ook hun pogingen zonder succes. Elderson Echiejile (Cercle Brugge) bleef bij het Afrikaanse land op de bank.
Engeland speelt in Rusland zijn derde en laatste groepswedstrijd tegen België (28/06). Openen doen ‘The Three Lions’ tegen Tunesië (18/06), nadien volgt een duel met Panama (24/06). Nigeria neemt het in Rusland op tegen Kroatië (16/06), IJsland (22/06) en vicewereldkampioen Argentinië (26/06).

bron: Belga