WK 2018 - Eden Hazard en Kevin De Bruyne maken zich geen zorgen over WK

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eden Hazard was niet geheel ontevreden na afloop van het scoreloos gelijkspel van zaterdagavond tegen Portugal. "Er waren goede en minder goede zaken", klonk het in zijn analyse na de wedstrijd. "Onze eerste vijftien à twintig minuten waren heel goed, nadien hadden we het lastiger. In de tweede helft vonden we moeilijk de ruimte. We speelden te veel centraal en benutten de ruimte op de flanken niet. Bij Portugal zit het verdedigend dan ook goed in elkaar: ze gaven niet meer dan twee à drie kansen weg. We weten dat we nog hard moeten werken om ons klaar te stomen voor het WK. Daar dienen de komende oefenwedstrijden ook voor. We zijn zeker niet ongerust over het WK", bekende de aanvoerder.

Eden Hazard ging in het slot lichtjes trekkebenend naar de kant. "Ik had een trap geïncasseerd. Het is zeker niets waarover ik ongerust moet zijn", aldus Hazard. "Vincent Kompany heb ik niet meer gezien in de kleedkamer, hij is onmiddellijk vertrokken om een eerste scan te laten maken. Als hij het WK niet haalt, zou dat toch een slag zijn voor ons. We weten allemaal hoe belangrijk hij voor ons is."

Ook Kevin De Bruyne maakt zich niet ongerust over de huidige vorm van de Rode Duivels, minder dan twee weken voor de start van het WK. "Nu moeten we nog niet honderd procent zijn, zelfs in het begin van het toernooi hoeft dat niet. Pas over een week of drie moeten we er helemaal staan."

Door de blessures van Kompany en Thomas Vermaelen stijgen de WK-kansen van Dedryck Boyata met de minuut. De verdediger van Celtic kwam in de tweede helft het veld op om Kompany te vervangen. "Met speelminuten op de teller maak ik inderdaad meer kans op een WK-selectie", gaf Boyata toe. "Het is mijn doel om bij de 23 te zijn. Ik vecht om in die groep te zitten. Als ik er niet bij ben, weet ik wel dat ik er alles aan gedaan heb."

bron: Belga