UCI-voorzitter gelooft niet in beslissing over zaak Froome voor Tour de France

door
Belga
Leestijd 1 min.

UCI-voorzitter David Lappartient "gelooft niet" dat er voor de Ronde van Frankrijk een beslissing zal genomen worden inzake de dopingaffaire rond Chris Froome, die recent de Ronde van Italië won. Dat heeft de Fransman zaterdag verklaard in de krant Le Parisien. "Het is altijd mijn wens geweest voor de Giro de uitspraak te kennen", stelt Lappartient. "Nu hoop ik dat het dossier voor de Tour afgehandeld wordt. Maar goed, we moeten realistisch zijn: ik geloof dat dat niet het geval zal zijn."

"Dit is geen laksheid van de UCI", verdedigt de Fransman de Internationale Wielerunie. "Maar als je geconfronteerd wordt met een wetenschappelijk rapport van 1.500 pagina's, dan moet je dat analyseren. We moeten de procedure respecteren, zowel de rechten van Chris Froome als die van ons."

Het dossier van Froome ligt momenteel bij het antidopingtribunaal van de UCI. Dat orgaan moet zich uitspreken over de abnormaal hoge salbutamolwaarden die de Brit tijdens de Vuelta van vorig jaar liet optekenen.

De Tourstart is op 7 juli voorzien. Froome, die ontkent dat hij doping heeft gebruikt, hoopt de Ronde van Frankrijk voor de vijfde keer in zijn carrière te winnen.

bron: Belga