Kenneth Van Gansbeke pakt goud in Madrid bij de -66kg

Kenneth Van Gansbeke pakt goud in Madrid bij de -66kg

Kenneth Van Gansbeke boekte het best mogelijke resultaat van de zeven Belgen die vandaag aan de slag moesten in de European Open judo in Madrid. Hij haalde het hoogste schavotje in de categorie van de -66kg. Anne-Sophie Jura eindigde dan weer als vijfde in de categorie van de superlichtgewichten (-48kg). Kenneth Van Gansbeke (IJF 33) had op zijn weg naar goud de Spanjaard Jose Antonio Aranda Olalla (IJF 227), de Fransman Alister Ward (IJF 271) en vervolgens de Spanjaard Adrian Labrado Fernandez (IJF 285) al in de reeksen over de knie gelegd. In de halve finale ontmoette de 28-jarige militair alweer een Spanjaard: Salvador Cases Roca (IJF 127). Ook die ging voor de bijl. In de finale stond Van Gansbeke een laatste keer oog in oog met een Spaanse judoka: David Ramos Ramirez (IJF 226). De tweevoudig Belgisch kampioen besliste de partij al na 42 seconden met een ippon en verzekerde zich zo van de hoogste podiumplaats, zijn eerste in drie jaar. Het is zijn tweede overwinning in een hoog aangeschreven toernooi na zijn zegetocht op de Casablanca Open in 2014. Op zijn palmares prijken eveneens 2 zilveren en 4 bronzen medailles.

Bij de vrouwen in de categorie -48kg versloeg Anne Sophie Jura (IJF 28) de Française Virginia Aymard (IJF niet geklasseerd), alvorens zelf verrast te worden door de taaie Russin Anastasia Pavlenko (IJF 46). In de herkansingen kon de 25-jarige Belgische de maat nemen van de Duitse Mira Ulrich (IJF 58). In de laatste match voor het brons was de Kazachse Otgontsetseg Galbadrakh, de nummer 7 van de wereld en bronzen medaillewinnares op de Olympische Spelen van 2017, te sterk.

De overige Belgen die vandaag de mat op moesten werden allen snel uitgeschakeld in de reeksen. Morgen staan met Joachim Bottieau (-90kg), Sandrine Billet (-63kg), Gabriella Willems (-70kg) en Sophie Berger (-78kg) nog vier Belgen op de mat in Madrid.

bron: Belga