Italian Open golf - Pieters en Detry moeten terrein prijsgeven

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zowel Thomas Pieters, met een ronde van 69 slagen, als Thomas Detry, met een ronde van 70 slagen, hebben er een matige derde ronde opzitten op het Italian Open golftoernooi (European Tour/7.000.000 dollar), dat wordt betwist op de Garda golfbaan in het Italiaanse Manerba del Garda. Pieters, die na dag twee op een gedeelde tweede plaats stond, zakte na zijn ronde van twee onder par naar een gedeelde tiende plaats. Met zijn totaalscore van 201 slagen, twaalf onder par, telt hij vier slagen meer dan de Engelsman Lee Slattery die een scorekaart afleverde van 62 slagen, negen onder par.

"Neen, het was niet meteen een topdag," liet Pieters zich na afloop ontvallen. "Ik miste te veel afslagen en de birdies gingen er ook niet in. Wat de deelname aan de US Open betreft wordt het afwachten. Als ik zondag nog een topprestatie neerzet, is alles nog mogelijk. Ik moet dan nog afwachten wat er in de Verenigde Staten gebeurd. Maandag zijn er ook nog plaatsen te verdienen tijdens de kwalificaties in het Engelse Walton Heath."

Detry speelde zaterdag een vrij vlakke ronde van één onder par. De 25-jarige Brusselaar moest achttien plaatsen inleveren en sloot dag drie af op een gedeelde 35e stek. "De vorige dagen waren beter", verklaarde hij na afloop. "Zo duurde het veertien holes voor ik een eagle wegputte op de vijftiende hole, waarna ik op de zestiende hole in de fout ging. Ik heb enkele keren goed de par kunnen redden, maar de putts wilden ook niet echt vallen."

bron: Belga