Hammer Series - Mitchelton-Scott wint Sprint, maar Quick-Step Floors leidt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het Australische Mitchelton-Scott was op dag 2 van de Hammer Series in Nederlands-Limburg de beste ploeg in de Hammer Sprint. De Belgen lieten zich zien in de aanval en Quick-Step Floors mag met voorsprong starten in de afsluitende tijdrit. Tijdens de 86,4 kilometer van de Hammer Sprint moest er acht keer gesprint worden voor de punten. Het team met het hoogste totaal won. De Belgen lieten zich vooral zien in het eerste gedeelte van de rit. Yves Lampaert pakte met een aanval in de openingsronde het maximum van de punten voor Quick-Step Floors, ook zijn ploegmaat Philippe Gilbert viel aan, en Jurgen Roelandts spurtte naar de tweede plaats in sprint nummer vier.

Onderweg graaide Sonny Colbrelli veel punten mee voor Bahrein-Merida, de winnaars van de Hammer Climb van vrijdag. De Deen Lasse Norman Hansen kwam met een solo-aanval als eerste over de finish in de laatste ronde en pakte zo dubbele punten voor Aqua Blue Sport, maar uiteindelijk kon niemand op tegen Mitchelton-Scott, dat met Caleb Ewan en Luka Mezgec twee snelle ijzers in het vuur had liggen.

Mitchelton-Scott topte de daguitslag met 1121 punten. Quick-Step Floors werd tweede voor LottoNL-Jumbo, maar de ploeg van manager Patrick Lefevere gaat wel naar de leiding in het klassement, voor Bahrein-Merida en LottoNL-Jumbo. Quick-Step Floors mag daardoor als eerste starten in de afsluitende ploegentijdrit met een voorsprong op alle andere ploegen. De ploeg die de finish van die tijdrit als eerste beëindigt, is ook de eindwinnaar.

bron: Belga