G7 Financiën eindigt op “unanieme ongerustheid en ontgoocheling”

G7 Financiën eindigt op "unanieme ongerustheid en ontgoocheling"

De G7 Financiën is zaterdag in Canada geëindigd op “unanieme ongerustheid en ontgoocheling” vanwege de beslissing van de Verenigde Staten hun handelsoffensief tegen hun bondgenoten en handelspartners op te drijven. Dit heeft de Canadese minister van Financiën gezegd. “De ministers van Financiën en de gouverneurs van de centrale banken hebben de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin gevraagd hun unanieme ongerustheid en teleurstelling over te maken” aan het Witte Huis, zei Bill Morneau op een persconferentie.
In een tweet riep Morneau op “blijk te geven van gezond verstand” op de bijeenkomst van de staatshoofden volgende week in Québec.
De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire maande Washington aan meteen “positieve signalen” te sturen om een handelsoorlog te vermijden.
De gesprekken van de G7 Financiën werden volledig overschaduwd door het schrikbeeld van dit mogelijke handelsconflict. De regering-Trump stak een tandje bij in haar offensief tegen haar bondgenoten door vrijdag nieuwe douanerechten te heffen op de import van staal en aluminium.

bron: Belga