Duizendtal militairen houden oefening in de Oostkantons

Duizendtal militairen houden oefening in de Oostkantons

Vanaf maandag zal de ‘Medium Brigade’ van het Belgische leger deelnemen aan een grootschalige oefening in de Oostkantons, zo maakte de persdienst van Defensie bekend. Alles samen zullen goed 1.000 militairen aanwezig zijn, uit België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Met de oefening wil men zich voorbereiden op een eventuele operatie van de Europese Unie elders in de wereld, klinkt het. De oefening werd “Quick Lion 18” gedoopt en vindt plaats tussen 4 en 15 juni. De militairen zullen er met hun voertuigen, waarvan sommige geblindeerd, aanwezig zijn. De oefening dient voor het certificeren van het multinationale infanteriegevechtsbataljon van de “European Union Battle group”. Ons land neemt vanaf de tweede jaarhelft het commando waar.

Voor de oefening wordt ook nauw samengewerkt met de plaatselijke autoriteiten, respectievelijke politie- en brandweerkorpsen, alsook de afdeling Waters en Bossen van het Waals gewest.

De Nederlandse troepen zullen gebruikmaken van de Boxer- en Fennek-pantservoertuigen, terwijl de Belgische eenheden onder andere diverse types Piranha-voertuigen alsook een Dingo-gevechtscapaciteit zullen ontplooien.

bron: Belga