Festivalmode: Zo paradeer jij straks vrolijk en vrij op de wei

De festivalzomer staat voor de deur. Naast de muziek verdient ook je kleerkast de nodige aandacht. Het goede nieuws? Alles kan en alles mag. Maar wie vreest voor een fashion faux pax, houdt best deze tips in het achterhoofd.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Onder een hoedje

Urban Outfitters, 19 euro

Ze zijn zowel fashionable als functioneel. Of je nu kiest voor een rieten exemplaar of toch liever opteert voor eentje uit vilt, een hoed tilt je outfit instant naar een hoger niveau. Bovendien beschermt het je hoofdhuid tegen de zon. Twee vliegen in één klap.

Wijd, wijder wijdst

H&M, 19,99 euro

Deze zomer huppel je vrij en blij over de wei met je luchtige, wijde broek. Zelfs bij warme temperaturen is dit een must have, want er kan gewoon een fris briesje doorheen waaien. Daarnaast zijn ze ook superhandig om je melkflessen te bedekken. Houd het stijlvol met een streepjesmotief of ga de hippie-toer op met een bloemenpatroon.

Hey shorty, I know you want to party

Zara, 25,95 euro

Met shorts kan je ook dit jaar niets verkeerd doen. Ze zijn lekker zomers en helemaal hurk-proof. Ga voor een exemplaar met een hoge taille en scheuren in als je houdt van een vintage vibe. Heb je al je geld opgedaan aan festivaltickets? Met een oude jeans en een schaar maak je in een handomdraai je eigen exemplaar.

It's a match

Urban Outfitters (Vest 77 euro, rok 46 euro)

Ton sur ton was lang not done en werd als een gebrek aan originaliteit beschouwd. Dat is gelukkig helemaal voorbij, want matching sets zijn hot en happening. Ga voor een snelle en makkelijke oplossing door je boven- en onderstuk in dezelfde kleur of print te dragen. Zo hoef je nooit meer te twijfelen of je die twee motiefjes wel kan combineren.

Buideltasjes

Mint&Berry, 39,95 euro

Met al die buideltasjes die overal weer opduiken, waan je jezelf opnieuw in de nineties. Vooral op festivals zijn ze ultra-handig. Je kunt er al je essentials in kwijt en niemand kan er ongezien in rommelen. Wie deze trend wil rocken, moet natuurlijk prioriteiten kunnen stellen. Een fles water of een bus zonnecrème passen er helaas niet in.

Kleine oogjes

Zara, 15,95 euro

The bigger the better geldt niet langer voor zonnebrillen. Als je echt on trend wil zijn, kies dan voor het kleinste montuur dat je kan vinden. Let wel op met katers en slaaptekort, want de brillen zijn zo klein dat ze nauwelijks je wallen verbergen.

Doe eens gek

Aldo, 19,95 euro

Maak een fashion statement en vervolledig je look met een opvallend accessoire. Dat kan heel simpel door een paar grote oorbellen te dragen of je gekste schoeisel uit de kast te halen. Ook een sjaaltje biedt eindeloos veel mogelijkheden. Draag het in je haar als haarband of houd er je broek mee op zijn plaats door het als riem te gebruiken.

Do it with denim

Zara (Vest 49,95 euro, Short 25,95 euro)

Wikkel jezelf deze zomer helemaal in jeans. Deze trend past zich aan aan alle weersomstandigheden. Een shortje wanneer het warm is, een lange broek wanneer het iets kouder is. Ook je jasje speel je gemakkelijk aan en uit als de weergoden weer eens wispelturig zijn. Zorg voor een persoonlijke toets door je jeansjas of -broek te pimpen met patches of pins.

Heleen Savels