WK 2018 - Frankrijk klopt jeugdig Italië in oefenpartij, Tunesië kan niet winnen van tien Turken

Frankrijk heeft vrijdagavond in Nice de maat genomen van Italië in een oefeninterland op weg naar het WK voetbal later deze maand in Rusland. De Fransen wonnen met 3-1 van een onervaren Squadra Azzurra. Tunesië, op de Wereldbeker de tweede tegenstander van de Rode Duivels, kon in Genève niet overtuigen tegen Turkije. Het werd 2-2. Frankrijk begon in Nice furieus aan zijn tweede oefenduel ter voorbereiding op de Wereldbeker. De Italianen, die een vrije zomer tegemoet gaan, kregen meteen een treffer van Umtiti (8.) om de oren. Na een bal op de paal van Kanté, scoorden de Fransen op het halfuur toch de tweede goal. Griezmann benutte een strafschop, 2-0. Italië was nergens, maar kon voor rust toch nog milderen langs Bonucci (36.), die van dichtbij Lloris klopte. Na de pauze waren de kansen legio voor de thuisploeg. Dembélé zorgde even voorbij het uur, na eerder al de lat te hebben getroffen, voor de 3-1. Nadien lieten Les Bleus de teugels vieren.

In Genève scoorden Tunesië en Turkije, dat zich niet kon plaatsen voor het WK, voor rust niet. Na de pauze brak sterspeler Tosun (54.) de ban voor Turkije vanaf de penaltystip. Anice Badri (ex-Moeskroen) maakte nauwelijks twee minuten later gelijk en op het uur kwamen de Turken plots met tien te staan na een opvallende rechtstreekse rode kaart voor doelpuntenmaker Tosun. Hij was in een erg verhitte discussie met enkele supporters verwikkeld, waarop de scheidsrechter de rode kaart trok. De Tunesiërs leken de volle buit te pakken toen Sassi elf minuten voor de 2-1 zorgde, maar Soyuncu legde in de 90e minuut de eindstand vast op 2-2. Bij Tunesië werd rechtsachter Dylan Bronn (AA Gent) een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Bij Turkije bleef reservedoelman Sinan Bolat (Antwerp) op de bank.