Stormweer – Gemeentelijk rampenplan voor wateroverlast in Moelingen opgeheven

De gemeentelijke fase van het rampenplan voor de wateroverlast in Moelingen bij Voeren is vrijdagavond rond 20.45 uur opgeheven. Dat maakte de gemeente Voeren vrijdagavond bekend. Het waterpeil in de rivier de Berwijn daalt. De brandweer van de zone Oost-Limburg en de Civiele Bescherming blijven wel aanwezig voor pompwerkzaamheden. Zij krijgen hulp van lokale boeren. Het wegpompen van het overtollige water zal nog een hele tijd in beslag nemen.
Vrijdagnamiddag liep de dorpskern van Moelingen onder water. Door de hevige regenval waren de Berwijn en de Voer buiten hun oevers getreden. In een mum van tijd steeg het water tot een meter à anderhalve meter. Er was wateroverlast in een vijftigtal huizen.
De gemeente Voeren plaatst in de Dorpsstraat een container voor grof vuil, waar beschadigde spullen gedeponeerd kunnen worden. Het containerpark is zaterdagvoormiddag geopend. De straten in Moelingen blijven afgesloten, totdat het water volledig is weggetrokken. Het treinverkeer tussen Visé en Eijsden in Nederland blijft onderbroken wegens de weggespoelde spoorbedding.
Vanaf maandag start de gemeente Voeren met het oplijsten van de schadegevallen. Getroffen inwoners kunnen terecht op het nummer 04/381.99.53.

bron: Belga