Martinez wijzigt tactisch systeem niet: “Ook tegen Portugal met drie achterin”

Martinez wijzigt tactisch systeem niet: "Ook tegen Portugal met drie achterin"

Met Europees kampioen Portugal krijgen de Rode Duivels morgenavond in het Brusselse Koning Boudewijnstadion eindelijk een tegenstander van niveau voorgeschoteld. De eerste echte waardemeter, na een kwalificatiegroep waarin de tegenstand van beperkt niveau was en de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië. Portugal is aanvallend sterk, ook zonder Cristiano Ronaldo, maar toch denkt de bondscoach er niet aan om tegen hen een mannetje meer achterin te zetten. “Ook tegen Portugal starten we met drie verdedigers”, bekende de bondscoach vandaag tijdens een persmoment in Tubeke.

Nadien oefenen de Rode Duivels nog tegen Egypte en Costa Rica, vooraleer ze naar Rusland afzakken. “Misschien dat we in die wedstrijden wel met vier achterin spelen, alles hangt van de tegenstander af. We moeten verscheidene systemen durven en kunnen gebruiken. Dit is een testperiode en experimenteren maakt daar deel van uit. We moeten een winnend team kneden dat klaar is voor het WK.”Martinez wil de wedstrijd tegen Portugal afwachten vooraleer een definitieve beslissing te nemen omtrent de 23-koppige selectie. “Die wedstrijd zal inderdaad nog invloed hebben. Het is een oefenwedstrijd en dus mogen we zes wissels doorvoeren en kunnen we zeventien spelers aan het werk zien. We weten waarnaar we op zoek zijn. Portugal is sterk en daardoor een goede waardemeter, zo zijn er niet veel landen. Ze blinken uit in meerdere aspecten van het spel. Met hun winnaarsmentaliteit zijn ze Europees kampioen geworden.”

Tot slot valt het nog af te wachten hoe het Belgische publiek morgenavond in een uitverkochte Heizel zal reageren tijdens de eerste interland na de niet-selectie van publiekslieveling Radja Nainggolan. “We begrijpen de teleurstelling van de fans, maar wij moeten soms harde beslissingen nemen in functie van het team”, herhaalde de bondscoach nog eens. “We hebben de fans nodig, zonder hen kunnen we niet bereiken wat we willen.”

bron: Belga