Martinez ontkent Matrasgate staalhard: “Er bestaat geen lijst van 23”

Martinez ontkent Matrasgate staalhard: "Er bestaat geen lijst van 23"

Het land stond deze ochtend nog maar eens in rep en roer door Matrasgate, een verhaal waarin volgens bondscoach Roberto Martinez geen enkele waarheid zit. “Er valt niet veel aan uit te leggen, want het is niet waar. Er is geen lijst van 23 namen”, vertelde de bondscoach vandaag tijdens een persmoment in Tubeke. Op basis van tv-beelden van een Sporza-reportage over de gepersonaliseerde matrassen die naar Rusland worden verscheept, had de krant Het Laatste Nieuws geconcludeerd dat de 23 namen voor Rusland bekend waren en dat met Leander Dendoncker, Adnan Januzaj, Christian Kabasele, Jordan Lukaku en Matz Sels de vijf afvallers voor de definitieve WK-selectie al bekend waren.

“We kunnen niets doen aan verhalen die anderen uitbrengen. Ik kan enkel zeggen dat er geen lijst met namen uitgestuurd is naar onze logistieke partners. Met betrekking tot de definitieve selectie worden de komende dagen beslissend, want er is eerst nog de wedstrijd tegen Portugal en daarna wachten we de blessures af. Dit verhaal is niets meer dan teleurstellend, want het gaat om zogenaamde informatie die naar onze fans gaat. Je moet geen privédetective zijn om te ontdekken dat het valse informatie is, een telefoontje naar onze woordvoerder volstaat”, aldus de bondscoach.

Het zouden wel vijf opmerkelijke afvallers zijn. Leander Dendoncker wordt na zijn sterk seizoenseinde door bijna alle waarnemers in de definitieve selectie gezet en met naast de Anderlecht-speler ook nog Kabasele en Jordan Lukaku zouden er wel veel verdedigers thuisgelaten worden, terwijl de selectie net daar het meest vatbaar is voor blessures. Voor onrust in de kleedkamer zorgt het echter niet. “Als er enige waarheid zou inzitten, dan zou het inderdaad een lastige situatie zijn. Maar dat is nu dus niet het geval. Het heeft geen effect op de groep, misschien brengt het iedereen wel dichter bij elkaar. We zijn het gewend om zo’n verhalen te zien verschijnen, het gebeurt meer en meer. Spijtig genoeg praten we niet meer over de wedstrijd tegen Portugal of onze uitstekende trainingsweek.”

bron: Belga