Fellaini traint voluit met de groep, Witsel out voor Portugal

Fellaini traint voluit met de groep

25 Rode Duivels – 22 veldspelers en 3 doelmannen – zijn deze avond in Tubeke op het oefenveld verschenen voor de laatste training in de aanloop naar de oefeninterland van morgenavond in Brussel tegen Portugal. In vergelijking met de vorige dagen was Marouane Fellaini wel van de partij. De middenvelder van Manchester United is verlost van zijn blessure en trainde voor de eerste keer voluit met de groep, net op tijd om Portugal nog te halen. Een opluchting voor bondscoach Roberto Martinez, want Big Fella is de vaste stand-in voor Axel Witsel als verdedigende middenvelder en Witsel is out voor Portugal met een knieblessure. “Die wedstrijd komt 48 uur te vroeg voor hem”, bekende de bondscoach vandaag tijdens het persmoment. Volgende week tegen Egypte kan Witsel er dus wel bij zijn.

In het geval van Vermaelen was het al langer duidelijk dat de wedstrijd van morgen te vroeg zou komen. De verdediger van FC Barcelona staat aan de kant met een blessure aan de hamstrings waardoor zijn deelname aan het WK nog niet zeker is. Hij werkt momenteel individueel. “Thomas staat al verder dan we verwacht hadden. Wat hem betreft, wachten we het laatste moment af. De definitieve beslissing valt dus pas op maandag. Voor het overige is iedereen fit.”

Invallersdoelman Simon Mignolet is nog niet bij de selectie. De reservedoelman van Liverpool krijgt nog rust na de Champions League-finale van zaterdag tegen Real Madrid en sluit pas komende week aan.

bron: Belga