Djokovic stoot na viersetter door naar achtste finales Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Novak Djokovic (ATP 22) heeft zich vandaag geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros. De Serviër versloeg in de derde ronde de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 13) in vier sets: 6-4, 6-7 (6/8), 7-6 (7/4) en 6-2. De wedstrijd duurde drie uur en 51 minuten. De 31-jarige Djokovic haalde de voorbije zes edities vier keer de finale op Roland Garros. In 2012 en 2014 was de Spanjaard Rafael Nadal te sterk, in 2015 de Zwitser Stan Wawrinka. Twee jaar geleden pakte de Serviër zijn enige titel in Parijs. Vorig jaar werd Djokovic in de kwartfinales uitgeschakeld door de Oostenrijker Dominic Thiem.

De voormalige nummer een van de wereld kwam pas in maart terug in competitie na heel wat blessureleed en een elleboogoperatie in februari. De Serviër zoekt nog naar zijn beste vorm, maar stond eerder deze maand wel al in de halve finales van het Masters 1.000-toernooi in Rome. Daarin verloor hij in twee sets van de latere eindwinnaar Rafael Nadal.

In de achtste finales neemt Djokovic het op tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 35). Die versloeg vandaag in zijn derde ronde de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 5) in drie sets: 7-6 (7/4), 6-2 en 6-4. Het wordt al de vijftiende ontmoeting tussen Djokovic en Verdasco. In de vorige veertien duels trok Djokovic tien keer aan het langste eind, Verdasco kon vier keer winnen. De laatste zege van Verdasco tegen Djokovic dateert wel al van in 2010 op het Masters 1.000-toernooi in Rome.

Bron: Belga