Algemene vergadering BOIC - Guido De Bondt krijgt de Orde van Verdienste

door
Belga
Leestijd 1 min.

Guido De Bondt heeft vrijdag de Orde van Verdienste van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) gekregen. Het was Jacques Rogge, erevoorzitter van het BOIC en oud-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), die hem de prijs vrijdag overhandigde op de algemene vergadering van het BOIC in Brussel.

Liefst 37 jaar, tot en met maart 2014, werkte De Bondt voor het BOIC. Sinds 1992 was hij secretaris-generaal. "De hele olympische beweging profiteert nog van jouw werk", zei BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers vrijdag tegen De Bondt. "Het was een privilege om met zule fantastische collega's te mogen werken. Ik heb veel geluk gehad, en ook plezier", repliceerde De Bondt.

In 1991 haalde De Bondt de eerste Europese Jeugdspelen (EYOF) naar Brussel, en voor zijn verdiensten voor de olympische beweging kreeg hij in 2014 al de "Ordre Olympique", de hoogste onderscheiding van het IOC.

De andere namen op de erelijst van de Orde van Verdienste zijn Eddy Merckx, Patrick Sercu, Gaston Roelants, Robert Van de Walle en Ingrid Berghmans.

Bron: Belga