“Matras-gate” verklapt mogelijk WK-selectie Rode Duivels

“Matras-gate” verklapt mogelijk WK-selectie Rode Duivels
Foto Belga

Nu de storm over de niet-selectie van Radja Nainggolan stilaan is gaan liggen, is er opnieuw heel wat te doen rond de Rode Duivels. Pas komende maandag zou bondscoach Martinez bekendmaken welke 23 spelers hij meeneemt naar het WK in Rusland. Die namen zouden nu al gelekt zijn door een levering matrassen. 

Roberto Martinez heeft nog enkele dagen om zijn definitieve WK-selectie door te geven aan de Wereldvoetbalbond FIFA. Maar op basis van de gepersonaliseerde matrassen die richting Rusland zijn verscheept, zijn met Leander Dendoncker, Adnan Januzaj, Christian Kabasele, Jordan Lukaku en Matz Sels de vijf afvallers mogelijk al bekend.

Levering naar Moskou

Volgens Het Laatste Nieuws verstuurde de Maldegemse firma LS Bedding donderdag 23 pakketten met telkens twee afzonderlijke matrassen naar Moskou. De krant analyseerde tv-beelden uit een Sporza-reportage, waarin de namen van de spelers op de pakketten zichtbaar zijn. Conclusie: de bovengenoemde vijf spelers gaan niet naar Rusland.

Toch niet definitief?

Het matrassenbedrijf zegt dat die theorie niet klopt. De etiketten op de matrassen zouden namelijk niet de definitieve zijn. De Koninklijke Belgische Voetbalbond was niet bereikbaar voor commentaar. Radiopresentatoren van Joe namen daarom contact op met Vital Borkelmans. Hij was tot twee jaar geleden assistent van de vorige bondscoach, Marc Wilmots. Volgens Borkelmans zou de matrassenselectie wel kunnen kloppen. “Wij gebruikten ook gepersonaliseerde matrassen voor de spelers. Het is de coach die dat beslist, dus ik denk dat ze niet mee gaan naar Rusland”, vertelt hij.

De Rode Duivels bereiden zich momenteel met een stage in Tubeke voor op het WK. Alvorens ze op het vliegtuig naar Rusland stappen, spelen ze in eigen land nog drie oefenduels. Zaterdag treffen De Bruyne en co Europees kampioen Portugal. Daarna wachten nog Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni).