Hoge temperaturen leiden tot lagere examenresultaten

De examens zijn in zicht en de zon begint te schijnen. Het is een grote ergernis voor heel wat studenten tijdens de blok. Door de zomerse temperaturen smelt je studiemotivatie als sneeuw voor de zon. En dat heeft zo zijn gevolgen op je resultaten.
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

Amerikaanse onderzoekers hebben 13 jaar lang de schoolprestaties van 10 miljoen middelbare scholieren geanalyseerd. Zij ontdekten dat er een verband is tussen hoge temperaturen en lage punten.

21 graden

De examenresultaten van de Amerikaanse studenten waren beduidend slechter in jaren waar het gemiddeld warm was. Volgens de studie krijgen jongeren het vanaf 21 graden moeilijk om zich te concentreren, zowel in de les als tijdens het studeren. De studenten scoren ook steeds slechter, naarmate het kwik op de thermometer nog meer stijgt.

Airco

Gelukkig bestaat er een gemakkelijke oplossing om het concentratieprobleem op warme dagen aan te pakken. We moeten ervoor zorgen dat de kinderen geen last hebben van de warmte. Daarom is het volgens de onderzoekers belangrijk om te investeren in airconditioning. Dan hebben de leerlingen het minder warm en presteren ze beter.