Hema wint prestigieuze wijnprijs

Vind jij het ook een onmogelijke opdracht om een lekkere en betaalbare wijn te vinden? Zoek het niet te ver. Een van de beste witte wijnen vind je in Hema. En je betaalt er maar drie euro voor.
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

De witte huiswijn van Hema kreeg de prestigieuze International Salute to Excellence Award voor 'best value' in de categorie 'Frans wit'. Die award is niet min. In de jury zetelen namelijk heel wat internationale wijnexperts en sommeliers. In totaal waren 300 wijnen in de running voor de award.

Foto Hema

Citrus en perzik

De Franse witte huiswijn van Nederlandse warenhuisketen Hema, kwam als beste uit de bus. Het drankje wordt gemaakt van druiven uit de wijnstreek Gascogne. Het is een droge wijn met aroma's van citrus en perzik, zo schrijft Hema bij het product. Je zou de fles het beste kraken bij maaltijden met vis en schelpdieren, salades of bij het aperitief.

De prijswinnaar is spotgoedkoop te verkrijgen. Al voor drie euro heb je de fles in je winkelmandje liggen. De wijn is jammer genoeg heel populair, waardoor hij momenteel uitverkocht is.