Daarom worden we op onze collega’s verliefd

Daarom worden we verliefd op onze collega's
Unsplash / rawpixel

Als je een gewone nine to five job hebt, breng je waarschijnlijk meer uren door met je collega’s dan met je andere vrienden of zelfs je partner. Mogelijk is dat vele samenzijn de reden dat collega’s op elkaar verliefd worden. 

“De meeste volwassenen brengen minimum 1.680 uur per jaar op kantoor door”, zegt David Brudö, CEO en mede-opdrichter van welzijnsapp Remente. “Waarschijnlijk breng je dus meer tijd met met je collega’s door dan met wie dan ook.” Bovendien leer je elkaar echt kennen als je samenwerkt. Je hebt niet de mogelijkheid om naar rechts te swipen.

Gevoel van verbondenheid

Wanneer mensen veel samen zijn, stellen ze zich sneller open. Dat hoeft niet per se te resulteren in een relatie, maar het kan er wel voor zorgen dat er gevoelens ontstaan.

“Een collega kan gemakkelijk, al dan niet romantisch, een van de belangrijkste personen in je leven worden’, zegt Brudö. “Het is echter belangrijk om het verschil te herkennen tussen een zekere verbondenheid met iemand voelen door je werksituatie en daadwerkelijk verliefd zijn.”