Vriendschappelijke oefeninterlands - Vormer debuteert voor Oranje met draw tegen Slovakije

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ruud Vormer heeft zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal. De dertigjarige middenvelder en aanvoerder van Club Brugge mocht donderdagavond in Trnava na rust invallen tijdens de vriendschappelijke interland tegen Slovakije. Vormer kon zijn verdienstelijke debuut niet opluisteren met een zege, het werd 1-1. De Gouden Schoen viel uitstekend in en nam zijn ploeg op sleeptouw. Onder zijn impuls wiste Quincy Promes (59.) het vroege openingsdoelpunt van Adam Nemec (8.) uit. Vormer kreeg zelf nog drie kansen, waarvan de beste iets voorbij het uur. De aanvoerder van Club Brugge lobte de Slovaakse doelman, maar het leer werd in extremis van de lijn gekeerd.

Vormer speelde bij Feyenoord ook al onder de huidige bondscoach Ronald Koeman. Hij slaagde er toen niet echt in een basisplaats te veroveren. Koeman koos toen vaak voor een middenveld met Lex Immers, Tonny Vilhena en Jordy Clasie. Vier jaar geleden trok hij naar Club Brugge en groeide daar wel uit tot een dragende speler. Hij werd dit seizoen voor de tweede keer landskampioen met Club Brugge en werd verkozen tot beste speler van de Belgische competitie van 2017.

Nog op donderdag speelden WK-ganger Marokko en Oekraïne 0-0 gelijk. Bij de Marokkanen stond Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht en -AA Gent) de hele match tussen de lijnen. Mehdi Carcela (Standard) en Nabil Dirar (ex-Club Brugge) kwamen niet van de bank. Bij Oekraïne mocht Ruslan Malinovskiy (KRC Genk) in de 64e minuut invallen. Marokko neemt het op het WK in Rusland (14 juni-15 juli) in groep B op tegen Portugal, Spanje en Iran.

Ook de oefenpot tussen Luxemburg en WK-ganger Senegal eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel. Bij de Senegalezen stonden Moussa Wague (Eupen), Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) en Kalidou Koulibaly (ex-Genk) in de basis. Voor Luxemburg verschenen Anthony Moris (KV Mechelen), Aurélien Joachim (SK Lierse) en Laurent Jans (Waasland-Beveren) aan de aftrap. Senegal werd bij de loting voor de groepsfase van het WK ingedeeld in poule H met Polen, Japan en Colombia.

.

bron: Belga