Standard licht aankoopoptie in contract Carcela

Standard licht aankoopoptie in contract Carcela

Mehdi Carcela zal ook volgend seizoen de kleuren van Standard verdedigen. Op hun website laten de Rouches vandaag weten dat ze de aankoopoptie in het huurcontract van de 28-jarige middenvelder hebben gelicht. Carcela kwam eind januari op uitleenbasis over van het Spaanse Granada. De Marokkaanse international, geboren in Luik, was samen met Junior Edmilson dé sterkhouder van het team in play-off 1. Met drie goals en zes assists had Carcela een ruim aandeel in de tweede plaats die Standard na een knappe remonte alsnog uit de brand kon slepen. Eerder had hij met Standard ook al de Belgische beker gewonnen.

Carcela is bezig aan zijn derde termijn bij Standard, de club waar hij zijn opleiding genoot. Hij speelde er eerder in de A-kern van 2008 tot 2011 en tussen 2013 en 2015.

Komend seizoen wordt Standard getraind door Michel Preud’homme, die Ricardo Sa Pinto opvolgt. Voor Carcela volgt eerst nog het WK in Rusland. Hij speelt er met zijn land in groep B tegen Iran (15 juni), Portugal (20 juni) en Spanje (25 juni).

bron: Belga