Roland-Garros - Van Uytvanck had zich graag nog eens met Serena gemeten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alison Van Uytvanck (WTA-46) werd donderdag op Roland-Garros in de tweede ronde met 7-5 en 7-6 (7/5) uitgeschakeld door de Duitse Julia Görges (WTA-11) en mist zo een duel tegen de Amerikaanse Serena Williams. "Ik had heel graag nog eens tegen haar gespeeld", verklaarde Van Uytvanck, die in 2015 in de eerste ronde van het Australian open met 6-0 en 6-4 het onderspit moest delven voor de voormalige nummer een van de wereld. "Ik hoop dat ze nog een tijdje doorgaat en er nog een kans komt."

"Tegen Görges heb ik heel goed gespeeld, maar jammer genoeg kon ik het niet afmaken. Misschien nog wat gebrek aan ervaring? Ik weet het niet. Toen ik bij 4-5 voor de tweede set serveerde, speelde ik niet mijn beste game. Maar ze was ook heel goed aan het retourneren. Bij 2/4 in de tiebreak sla ik een dubbele fout. Maar ik moest wel risico's nemen, want ze was hyperagressief. Een zwakke tweede opslag had me ook sowieso het punt gekost. Het is jammer. Had ik de tweede set gewonnen, kwamen we morgen terug en was alles weer mogelijk."

"Desondanks denk ik dat ik het toernooi met opgeheven hoofd kan verlaten. Mij niveau was goed en op dit elan wil ik op het gras doorgaan. Ik speel Rosmalen, Mallorca, Eastbourne en Wimbledon, alles dus."

.

bron: Belga