Roland-Garros - Alison Van Uytvanck kan niet stunten tegen Julia Görges

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alison Van Uytvanck (WTA-46) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van Roland-Garros. De 24-jarige Vlaams-Brabantse verloor in de tweede ronde van de Duitse Julia Görges (WTA-11), het elfde reekshoofd op het gravel in Parijs, na twee felbevochten sets: 7-5 en 7-6 (7/5). De wedstrijd duurde 1 uur en 49 minuten. Van Uytvanck bood in de eerste set stevig weerwerk, maar helemaal in het slot ging Görges door haar opslag naar setwinst (7-5). Onze landgenote startte sterk in set twee en liep uit tot 3-1. Bij 5-3 mocht de Grimbergse serveren voor de set, maar Görges keerde helemaal terug. Ook in de tie-break opende "Ali" met een minibreak, maar die kon ze niet vasthouden. Görges keerde het tij en serveerde uit: 7-6 (7/5).

De Duitse treft in de volgende de Amerikaanse Serena Williams (WTA-451), die haar eerste grandslamtoernooi sinds de geboorte van haar dochter afwerkt. De voormalige nummer een zette de Australische Ashleigh Barty (WTA-17) in drie sets opzij.

Van Uytvanck nam ook deel aan het dubbeltoernooi in Parijs, maar werd woensdag in de eerste ronde samen met de Sloveense Polona Hercog uitgeschakeld door de Japanners Makoto Ninomiya en Eri Hozumi. Van Uytvanck en Hercog verloren met 6-0 en 6-4.

Eerder sneuvelde ook Kirsten Flipkens (WTA-65) in de tweede ronde van het enkelspel. Yanina Wickmayer (WTA-105) overleefde de eerste ronde niet. Enkel Elise Mertens (WTA-16) slaagde er bij de Belgische vrouwen in de derde ronde op het Parijse gravel te bereiken.

.

bron: Belga