Elise Mertens gaat meteen onderuit in dubbelspel op Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens heeft zich vandaag samen met de Nederlandse Demi Schuurs niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (zestiende finales) van het dubbelspel op Roland Garros. Mertens en Schuurs, die het twaalfde reekshoofd vormden, verloren van de Spaanse Lara Arruabarrena-Vecino en de Sloveense Katarina Srebotnik in drie sets: 3-6, 6-3 en 7-6 (7/5). De wedstrijd duurde twee uur en vijf minuten. In de tweede ronde nemen Arruabarrena-Vecino en Srebotnik het op tegen de Servische Nina Stojanovic en de Zwitserse Viktorija Golubic. Die versloegen donderdag in hun eerste ronde de Françaises Pauline Parmentier en Amandine Hesse met 6-0 en 6-2.

Eerder op de dag kon Mertens haar wedstrijd in het enkelspel op Roland Garros wel winnen. Ze versloeg in de tweede ronde de Britse Heather Watson met 6-3 en 6-4.

In het dubbelspel slaagde Kirsten Flipkens er eerder op de dag wel in haar partij winnend af te sluiten. Samen met de Italiaanse Sara Errani versloeg "Flipper" de Françaises Clara Burel en Diane Parry met 6-4 en 6-2. In de tweede ronde nemen Flipkens en Errani het op tegen de Amerikaanse zussen Serena en Venus Williams.

Ook Alison Van Uytvanck nam deel aan het dubbeltoernooi in Parijs, maar zij werd gisteren in de eerste ronde samen met de Sloveense Polona Hercog uitgeschakeld door de Japanners Makoto Ninomiya en Eri Hozumi. Van Uytvanck en Hercog verloren met 6-0 en 6-4.

Bron: Belga