Kim Kardashian: "Bedankt voor je tijd, president Trump"

Kim Kardashian is op bezoek geweest bij Donald Trump. De Amerikaanse realityster wil dat Trump een 61-jarige gevangene vrij laat uit de gevangenis. Daarom sprak ze met Trump over de Amerikaanse hervormingen van het gevangeniswezen. Volgens de realityster was het een vruchtbare ontmoeting.
door
eline.vandenbroucke
Leestijd 2 min.

Geen bezoek van Kim Jong-un bij Trump, maar van realityster Kim Kardashian. De twee zouden een uur gebabbeld hebben. De ontmoeting was 'great', zo tweet Donald Trump. "We hebben over de gevangenishervorming en straffen geven gepraat."

Great meeting with @KimKardashian today, talked about prison reform and sentencing. pic.twitter.com/uOy4UJ41JF

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 30 mei 2018

 

Gratie verlenen

Kardashian wilde Trump bezoeken om de zaak van Alice Johnson te bespreken. De 62-jarige vrouw zit al meer dan 20 jaar in de gevangenis voor drugsfeiten. Johnson kwam naar eigen zeggen nooit in aanraking met drugs, ze gaf slecht telefonisch codes door. De ontmoeting met de president zou een uur geduurd hebben. Op sociale media uit Kim Kardashian haar dankbaarheid voor de ontmoeting. "We hopen dat de president Alice Marie Johnson gratie verleent."

I would like to thank President Trump for his time this afternoon. It is our hope that the President will grant clemency to Ms. Alice Marie Johnson who is serving a life sentence for a first-time, non-violent drug offense.

— Kim Kardashian West (@KimKardashian) 31 mei 2018

 

Kardashian vraagt al langer aandacht in de media voor de zaak van Johnson, en ze betaalt ook de gerechtskosten van de vrouw. Die uitte haar dankbaarheid ook in een brief. De realityster is optimistisch over de toekomst van mevrouw Johnson, zo schrijft ze op Twitter. "We hopen dat ze-samen met zovele anderen-een tweede kans in het leven krijgt."

We are optimistic about Ms. Johnson's future and hopeful that she —and so many like her—will get a second chance at life.

— Kim Kardashian West (@KimKardashian) 31 mei 2018