Farmabedrijf verkoopt per ongeluk placebo in plaats van anticonceptiepil

Het Amerikaanse Farmabedrijf Allergan heeft 170.000 verpakkingen met anticonceptiepillen moeten terugroepen. Door een productiefout werden de doosjes gevuld met placebo's in plaats van de hormonale pillen. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Wie een anticonceptiepil van Tayulla neemt, kan maar beter zijn voorzorgen nemen. De pillen raakten van plaats verwisseld waardoor vrouwen de eerste vier dagen van hun cyclus niet meer beschermd zijn. Geen kleine fout aangezien er meer dan 170.000 verpakkingen de deur uitgingen. Bovendien startte de verkoop van het lot al vorig jaar in augustus. Nadat een vrouw alarm sloeg, begon het bedrijf met een vrijwillige inleveractie.

Andere kleur

Oplettende vrouwen zullen misschien wel gezien hebben dat de placebo een andere kleur heeft, maar Allergan geeft toe dat het een fout is die nooit had mogen gebeuren. Hoe de fout juist is kunnen gebeuren is nog niet achterhaald. Volgens het bedrijf is er ook voorlopig nog geen enkele vrouw zwanger geraakt door de flater. Imagoschade daarentegen, dat is er wel. Op sociale media wordt Allergan serieus door de mangel gehaald.