Justine van 2EMPRESS lanceert WK-lied

Justine van 2empress brengt WK-lied uit
Instagram / 2empressofficial

De Antwerpse Justine reageert op de vrouwonvriendelijke commotie rond het WK-lied met haar eigen song. ‘Belgium, are your ready’, heet die. Met het nummer wil de vrouwelijke DJ een lans breken voor andere vrouwelijke DJ-collega’s.

Justine Szpringer maakte haar WK-song naar aanleiding van de hetse die eerder dit jaar ontstond. Zanger Damso werd toen gevraagd om het WK-lied te schrijven. Veel vrouwen voelden zich beledigd door die keuze omdat de zanger vrouwonvriendelijke teksten zou schrijven. Met het lied wil Justine een boodschap verspreiden, voor mannen én vrouwen. “Ik krijg heel veel support uit onverwachte hoek, wat erg fijn is”, zegt Justine tegen showbizzsite.be “Ik besef dat ik niet de enige artiest ben die een WK-lied voor onze Rode Duivels uitbrengt. Maar wij vrouwen staan maar al te graag mee achter ons Belgisch elftal.”

Veel vooroordelen

Sowieso is het niet evident om als vrouwelijke DJ staande te blijven in de DJ-wereld. “Vrouwen kunnen gerust wel hun mannetje staan achter de DJ-booth”, zegt de DJ aan showbizzsite.be. “Toen ik 6,5 jaar geleden begon met mijn carrière, was dat één van de grootste vooroordelen waar ik iedere dag tegen moest opboksen. Dat was heel vermoeiend, maar het is fijn om na al die jaren te zien hoe mannelijke DJ-collega’s de vrouwen aanvaarden in deze scène.