Rode Duivels - Radja Nainggolan komt niet op beslissing terug: "Rode Duivels is afgesloten hoofdstuk"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dat Radja Nainggolan door bondscoach Roberto Martinez niet opgenomen werd in de selectie voor het WK in Rusland, betekende voor de 30-jarige middenvelder van AS Roma het einde van zijn carrière als Rode Duivel. Het is een beslissing waar hij nog altijd achter staat. "Natuurlijk neem je zo'n beslissing in een opwelling, maar ik kom er niet op terug. Ik keer niet terug bij de Rode Duivels, ook niet als er een nieuwe bondscoach komt", verklaarde hij woensdag in het VIER-programma Gert Late Night. "Ik ben inmiddels ook al 30 jaar, er staan genoeg jonge talenten klaar die hun plaats hebben in de nationale ploeg en nog tien jaar meekunnen. Mocht er een nieuwe coach komen en mocht die mij bellen om te zeggen dat hij mij nodig heeft bij de Rode Duivels, zal ik hem vriendelijk voor de belangstelling bedanken. Voor mij is het genoeg geweest. Ik ga niet nog eens alle moeite doen om in die ploeg te komen."

Dat Martinez "tactische redenen" aanhaalt om Nainggolan niet mee naar Rusland te nemen, gaat er bij hem niet in. "Ik heb al driehonderd wedstrijden in de Serie A gespeeld en dat is de meest tactische competitie ter wereld. Na de oefenmatch tegen Spanje lag ik plots uit de ploeg. Komt het omdat ik al eens te laat kwam? Ik wil geen namen noemen, maar andere spelers deden dat ook en zijn er wel nog bij."

"Dat er mensen zijn die er aanstoot aan nemen dat ik rook, snap ik wel. Zij vinden dat ik een voorbeeld moet zijn voor de jeugd. Als ik dat wou zijn, was ik wel leraar of opvoeder geworden. Maar ik ben voetballer en wil beoordeeld worden op basis van mijn prestaties op het veld."

Dat Martinez persoonlijk naar Rome kwam wordt wel geapprecieerd. "Voordien spraken we eigenlijk enkel via de media. Toen ik wist dat hij kwam, heb ik een paar andere Duivels gebeld om te vragen of zij wisten waarover het zou kunnen gaan. Sommigen dachten dat hij me misschien kwam vertellen aan welke regeltjes ik me te houden had in Rusland. Dat bleek niet zo te zijn. In Rome vertelde hij me dat hij nog geen beslissing genomen had, maar het was wel duidelijk dat hij een motief zocht om me niet te selecteren."

"Twee WK's missen in een toch wel mooie carrière is zuur. Ik ben het nog aan het verwerken. Soms is het moeilijk. Ik duik nog in al die reclamespotjes op en dat is best wel pijnlijk. Ik kan het ook positief bekijken: ik heb nu drie weken vakantie. Ik zal het WK zeker volgen en voor de Rode Duivels supporteren. We, ik bedoel zij, hebben de kwaliteiten om iedereen aan te kunnen."

.

bron: Belga