“Politieagenten zeer aangeslagen maar erg moedig”

Politieagenten zeer aangeslagen maar erg moedig

Daags na de aanval in het centrum van Luik, die het leven kostte aan drie slachtoffers waaronder twee politieagentes, zijn de emoties sterk en heerst een grote triestheid bij de Luikse politie. Er is psychologische opvolging opgezet, aldus korpschef Christian Beaupère, na het eerbetoon aan de slachtoffers op de Espace Tivoli. “De politieagenten zijn zeer aangeslagen maar ik vind hen ook erg moedig want ze blijven allen overeind en verzekeren hun taak. Ze weten dat de Luikenaars en de bezoekers op hen rekenen”, aldus Beaupère. Ze voelen “een grote triestheid, want in Luik heerst in het algemeen een grote solidariteit. En dat geldt ook op het niveau van het politiekorps. De organisatie is zo opgezet dat iedereen elkaar kent”.

De emotie is des te groter omdat de twee politieagentes erg geapprecieerd werden. “Ze waren steeds vrolijk, steeds met de glimlach en met veel projecten en tevredenheid in het leven”, benadrukt de korpschef.

Soraya Belkacemi (45) was moeder van een tienertweeling die reeds hun papa heeft verloren. Lucile Garcia (53) was pas grootmoeder geworden en had een tiental jaren geleden een zoon verloren bij een verkeersongeval.

Er is gezorgd voor psychologische begeleiding, intern en extern. “We hebben steun gekregen van andere politiezones, die personeel hebben uitgestuurd, net als van andere structuren zoals ziekenhuizen. We kregen veel voorstellen en ze zullen welkom zijn, niet enkel voor de agenten maar ook voor hun families”, aldus nog Christian Beaupère.

bron: Belga