Ook Kompany en Fellaini ontbreken bij Rode Duivels

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez kon in het nationaal oefencentrum in Tubeke slechts rekenen op 23 Rode Duivels - twintig veldspelers en drie doelmannen - voor de derde volledige groepstraining in de voorbereiding op het WK in Rusland. In vergelijking met de training van gisteren, die eveneens een kwartier open was voor de pers, ontbraken voormalig aanvoerder Vincent Kompany en middenvelder Marouane Fellaini. Momenteel is het nog niet duidelijk waarom ze niet aan de training konden deelnemen.

Thomas Vermaelen, Axel Witsel en Simon Mignolet trainden nog niet mee bij de Duivels. Vermaelen staat aan de kant met een blessure aan de hamstrings waardoor zijn deelname aan het WK nog niet zeker is. Witsel heeft nog last van de knie, een blessure die hij opliep bij zijn club Tianjin Quanjian in de Aziatische Champions League. Mogelijk haalt de verdedigende middenvelder de interland van zaterdag tegen Portugal wel. Simon Mignolet is nog niet bij de selectie. De reservedoelman van Liverpool krijgt nog rust na de Champions League-finale van zaterdag tegen Real Madrid en sluit pas komende week aan.

De broers Romelu en Jordan Lukaku waren net als dinsdag wel van de partij en zijn dus aan de beterhand. Romelu Lukaku kon onlangs in de FA Cup-finale tegen Chelsea maar twintig minuten aan de bak door de naweeën van een enkelkwetsuur. Jordan Lukaku is dan al weer enkele maanden niet helemaal fit door een knieblessure. Beide broers staan woensdagnamiddag nog de pers te woord.

Ook de trainingssessies van morgen en vrijdag zijn telkens een kwartier open voor de pers, zaterdag volgt de eerste belangrijke oefeninterland tegen Portugal. Nadien zal Martinez enkele knopen doorhakken en nog vijf spelers uit de 28-koppige voorselectie elimineren - op dit moment lijken vooral Matz Sels, Dedryck Boyata, Adnan Januzaj, Youri Tielemans, Jordan Lukaku en Christian Benteke voor hun plaats te moeten vrezen, al hangt ook veel af van de evolutie van de blessures. Uiterlijk op maandag 4 juni moet de bondscoach zijn definitieve lijst van 23 aan de Wereldvoetbalbond overmaken.

bron: Belga