Nummer 1722 blijft minstens actief tot donderdagmiddag

Nummer 1722 blijft minstens actief tot donderdagmiddag

Het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies blijft minstens bereikbaar tot morgenmiddag. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken vraagt om voor niet-dringende brandweerinterventies naar dat nummer te bellen en enkel het noodnummer 112 te bellen als er iemand in (levens)gevaar is. Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) heeft voor vandaag code geel afgekondigd voor onweer. Normaal wordt het nummer 1722 enkel geactiveerd bij code oranje, maar omdat er kans blijft op plaatselijk hevig onweer blijft het telefoonnummer nog actief tot minstens morgenmiddag. Afhankelijk van de voorspellingen van het KMI kan het nog langer actief blijven.

Uit de laatste update van de FOD Binnenlandse Zaken blijkt dat er tussen gisterenmiddag en deze ochtend 07.30 uur 500 oproepen binnenkwamen via 1722, waarvan 407 uit de provincie Antwerpen. In totaal heeft het nummer 1722 sinds de activering maandag al 662 oproepen ontvangen.

Het niet-dringend nummer 1722 zorgt ervoor dat het noodnummer 112 tijdens een onweer niet overbelast geraakt en dat mensen die in levensgevaar verkeren, niet nodeloos moeten wachten wanneer ze 112 bellen.

bron: Belga