Messi leidt Argentinië met hattrick voorbij Haïti

door
Belga
Leestijd 2 min.

Argentinië heeft in een oefenduel voor het WK overtuigend gewonnen van Haïti. Onder aanvoering van superster Lionel Messi versloegen de Zuid-Amerikanen in Buenos Aires Haïti met 4-0. Kapitein Messi tekende voor 55.000 toeschouwers in het Bombonerastadion voor een hattrick. Hij opende na 17 minuten de score vanaf de stip. Na de pauze scoorde de Barcelonavedette nog twee keer (58., 66.). Manchester Cityspits Sergio Agüero (69.) legde de eindstand vast.

Voor Argentinië, dat zich maar nipt kon plaatsen voor het WK, was het de laatste wedstrijd in eigen land. Vandaag/woensdag reist de selectie van Jorge Sampaoli af naar Barcelona voor een stageweek. Op 9 juni volgt nog een ultiem oefenduel in Jeruzalem tegen Israël. Een week later opent Argentinië het WK met een wedstrijd tegen IJsland. Ook Kroatië en Nigeria zijn tegenstanders in groep D.

Lionel Messi hoedde zich ondanks de ruime zege tegen Haïti voor grote uitspraken. "Wij zijn geen favoriet op het WK, maar we gaan naar daar om het beste van onszelf te geven", vertelde de Argentijnse nummer 10. "De eerste match is de belangrijkste. We willen allemaal hetzelfde en dat is een belangrijke titel winnen met deze selectie. We hebben een mooie kans om die droom waar te maken. We hebben een sterke ploeg. Beetje bij beetje worden we sterker."

Ook Peru deed vertrouwen op voor het WK. Voor eigen publiek in Lima klopte de ploeg van coach Ricardo Gareca Schotland met 2-0. Christian Cueva (36., pen.) en Jefferson Farfan (47.) tekenden voor de doelpunten. Peru oefent voor het WK nog tegen Saoedi-Arabië en Zweden. In Rusland spelen de Zuid-Amerikanen, die voor het eerst sinds '82 aan de wereldbeker deelnemen, tegen Denemarken, Australië en Frankrijk.

Bron: Belga