“Lewandowski is toe aan nieuwe uitdaging”

Lewandowski is toe aan nieuwe uitdaging
Lewandowski is toe aan nieuwe uitdaging

Robert Lewandowski stuurt aan op een vertrek bij Bayern München. In Bild zegt zijn manager dat de Poolse topspits na vier seizoenen bij de Rekordmeister andere lucht wil opsnuiven. “Robert voelt dat hij toe is aan verandering en een nieuwe uitdaging in zijn carrière nodig heeft. De directie van Bayern is daarvan op de hoogte”, zegt topmakelaar Pini Zahavi, in België bekend om zijn (voormalige) banden met voetbalclub Moeskroen. De 29-jarige Lewandowski speelt sinds 2014 voor Bayern München, dat hem weghaalde bij Borussia Dortmund. De aanvaller, die elk seizoen kampioen speelde met Bayern, heeft nog een contract tot 2021 maar hoopt deze zomer te kunnen vertrekken.

De Pool werd in het verleden gelinkt aan onder meer Real Madrid, PSG, Chelsea en Manchester United. Volgens Zahavi willen “bijna alle topploegen de beste aanvaller ter wereld in hun rangen”, maar ligt er geen club in polepositie.

Lewandowski bereidt zich momenteel met Polen voor op het WK in Rusland. In groep H spelen ze tegen Senegal (19 juni), Colombia (24 juni) en Japan (28 juni). In de achtste finales hoort een clash met de Rode Duivels tot de mogelijkheden.

bron: Belga