Goffin maakt brandhout van jonge Fransman

Goffin maakt brandhout van jonge Fransman
Goffin maakt brandhout van jonge Fransman

David Goffin (ATP-9) heeft zich vandaag geplaatst voor de derde ronde (zestiende finales) van Roland-Garros. De Luikenaar versloeg in de tweede ronde de 19-jarige Fransman Corentin Moutet (ATP-141) in drie sets: 7-5, 6-0 en 6-1. De wedstrijd duurde twee uur en zes minuten. Het was de eerste keer dat Goffin terugkeerde naar het Court Suzanne-Lenglen, waar hij zich vorig jaar in de derde ronde aan de enkel blesseerde en moest opgeven. Goffin begon matig aan de wedstrijd en moest al snel achtervolgen, nadat Moutet in het vierde spel door de opslag van de Belg gegaan was. Lange tijd leek Moutet de eerste set binnen te zullen halen en bij 4-5 kreeg hij een setbal op zijn opslag. Maar Goffin werkte het setpunt weg en zorgde voor een rebreak. Ook de daaropvolgende twee spelletjes pakte Goffin, waardoor de eerste set alsnog naar de 27-jarige Luikenaar ging met 7-5.

In de tweede set ging Goffin door op zijn elan. Moutet kon geen weerwerk bieden en na iets meer dan een halfuur stond een droge 6-0 op het scorebord. Ook in de derde set stond er geen maat op Goffin. Belgiës beste tennisser pakte maar liefst vijftien games op rij. Pas bij 4-0 kon Moutet nog eens zijn eigen opslagspel winnen. Daarna klaarde Goffin snel de klus en werd het in de derde set 6-1.

In de derde ronde neemt Goffin het op tegen de winnaar uit het duel tussen de Slovaak Martin Klizan (ATP-117) en de Fransman Gaël Monfils (ATP-37). Een kwartfinale in 2016 is Goffins beste resultaat op Roland-Garros.

Bron: Belga