Djokovic stoot door naar derde ronde Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Novak Djokovic (ATP 22) heeft zich vandaag geplaatst voor de derde ronde (zestiende finales) van Roland Garros. De Serviër versloeg de Spanjaard Jaume Munar (ATP 155) in drie sets: 7-6 (7/1), 6-4 en 6-4. De wedstrijd duurde twee uur en negentien minuten. De 31-jarige Djokovic staat sinds 2005 onafgebroken op de hoofdtabel van Roland Garros. De voorbije zes edities haalde hij vier keer de finale. In 2012 en 2014 was de Spanjaard Rafael Nadal te sterk, in 2015 de Zwitser Stan Wawrinka. In 2016 pakte de Serviër zijn enige titel in Parijs. Vorig jaar werd Djokovic in de kwartfinales uitgeschakeld door de Oostenrijker Dominic Thiem.

De voormalige nummer een van de wereld zoekt na heel wat blessureleed en een elleboogoperatie nog naar zijn beste vorm, maar stond eerder deze maand wel al in de halve finales van het Masters 1.000-toernooi in Rome. Daarin verloor hij in twee sets van de latere eindwinnaar Rafael Nadal.

In de derde ronde neemt Djokovic het op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 13). Die versloeg vandaag in zijn tweede ronde de Colombiaan Santiago Giraldo (ATP 315) in drie sets: 6-4, 7-5 en 6-3. Het wordt de achtste ontmoeting tussen Djokovic en Bautista Agut. In de vorige zeven duels trok Djokovic zes keer aan het langste eind, Bautista Agut kon slechts een keer winnen.

Bron: Belga