Feesten op een onbewoond eiland? Dan moet je naar Nederland

Foto Unsplash

De zomer staat voor de deur en dat betekent feesten onder een stralend blauwe hemel. Aan originele festivals is er alvast geen gebrek. Zo organiseren enkele vrienden uit Nederland een dagfestival op een afgelegen eiland, het OE OE festival.

OE OE Festival staat letterlijk voor ‘Op Een Onbewoond Eiland’ en dat is ook wat het event zo uniek maakt. De drie vrienden Guus, Ruud en eventplanner Ronald bedachten het idee enkele maanden geleden terwijl ze aan het mijmeren waren over hun vroegere feestjes.

Mooie plek

“Het eiland in Deventer is in beheer van de Stichting IJsellandschap. Het is zo’n mooie plek en dat is het niet voor niets”, aldus Guus aan een lokale krant. Het dagfestival vindt plaats op 7 juli. De organisatoren moeten dus snel voor de dag komen met een gepaste inrichting. Voorlopig blijft het bij dromen, maar aan creatieve ideeën geen gebrek: “Tussen de bomen komt het grote podium” en ‘het houten huisje kan dienen als balie voor de muntverkoop”. De verkoop van eet- en drankbonnetjes is noodzakelijk want het festival is voor de rest volledig gratis.

Foto OE OE Festival