Alex Agnew wil opnieuw sportpaleis uitverkopen

Alex Agnew wil sportpaleis opnieuw uitverkopen
Belga /T. Van Poppel

Stand-upcomedian Alex Agnew is terug. En hoe! Na een comedypauze van een aantal jaar wil de frontman van de metalband Diabolo Blvd opnieuw het sportpaleis uitverkopen met een comedyshow.

Met een affiche waar Agnew half als man, half als vrouw met lang haar afgebeeld staat, zo kondigt de comedian zijn nieuwe show aan. Over exact één jaar, op 30 mei 2018, is de première. “Negen keer het Sportpaleis vullen, was te weinig voor mijn ego. Daar moet een 10e keer bij komen”, zo kondigt Alex Agnew bij Van Gils en gasten zijn nieuwste worp aan. Die zal ‘Be careful what you wish for’ heten.

Comedysabbat geen optie meer

Agnew was de voorbije jaren vooral actief als zanger bij zijn metalband Diabolo Blvd. Deze zomer staat hij daarmee ook nog onder meer op het podium van Graspop. Tussen 2013 en 2016 laste Agnew een lange sabbatperiode als stand-up comedian in. “Omdat zalen vullen en mensen laten lachen nu eenmaal in ons DNA zit, vind ik een lange comedysabbat geen optie meer”, benadrukt Agnew. “Daarom is het opnieuw tijd om ‘het woord’ te verkondigen.”

Zwerkbal en neuspeuteren

De stand-upcomedian belooft alvast om tal van actuele onderwerpen aan bod te laten komen, waaronder het genderdebat, feminisme, #metoo, cultuurrelativisme, neuspeuteren, Tarzan en Zwerkbal. De ticketverkoop start op vrijdag 1 juni om 10 uur.