WK 2018 - Portugal en Tunesië spelen 2-2 gelijk in oefenduel

In een een vriendschappelijke voetbalinterland heeft Tunesië, volgende maand een tegenstander van de Rode Duivels in groep H op het WK, maandag in Braga 2-2 gelijkgespeeld tegen Europees kampioen Portugal. De Portugezen, die zonder sterspeler Cristiano Ronaldo aantraden, gaven een 2-0 voorsprong uit handen. André Silva opende de score in de 22e minuut en schreef zo een stukje geschiedenis. Het was het duizendste doelpunt in de geschiedenis voor het Portugese nationale elftal. Twaalf minuten later verdubbelde Joao Mario de voorsprong. In de 39e minuut milderde Anice Badri (ex-Moeskroen) tot 2-1, de ruststand. Fakhreddine Ben Youssef sleepte in de 64e minuut een gelijkspel uit de brand.

Zaterdag komen de Portugezen naar Brussel voor een oefenduel tegen de Rode Duivels. Ook dat doen ze zonder Ronaldo. De spits won afgelopen zaterdag nog de Champions League met Real Madrid en krijgt extra rust.

Roberto Mancini vierde zijn debuut als Italiaans bondscoach met een 2-1 zege tegen Saoedi-Arabië. Het was de teruggekeerde verloren zoon Mario Balotelli die in de 21e minuut de 1-0 tegen de netten trapte. Voor de spits van Nice was het de eerste interland sinds het WK van 2014.