Wake voor slachtoffers schietpartij Luik dinsdagavond

Wake voor slachtoffers schietpartij Luik dinsdagavond

Er vindt vanavond om 17.45 uur en om 20.00 uur een wake plaats voor de slachtoffers van de schietpartij in Luik. Dat zegt Jean-Pierre Delville, de bisschop van Luik. Twee politieagenten en een man van 22 kwamen om. Twee andere agenten raakten gewond.
De wake van 17.45 uur ter nagedachtenis van de slachtoffers vindt plaats tijdens de mis door Aloys Jousten, oud-bisschop van Luik, in de Benedictijnenkerk. Om 20.00 uur leidt bisschop Jean-Pierre Delville de wake van de Gemeenschap van Sant’Egidio in de Sint-Bartolomeüskerk.

“Monseigneur Jean-Pierre Delville en de christelijke gemeenschappen van het bisdom van Luik zijn diep bedroefd door het bloedbad op de boulevard d’Avroy. Ze betuigen hun diepste medeleven aan de families van de twee agenten en de jongeman die zijn doodgeschoten. Ze bieden ook hun vriendschap en solidariteit aan bij de burgemeester van Luik en de ordediensten, die zijn getroffen tijdens hun activiteiten in dienst van het publiek, en hebben gereageerd met vastberadenheid en moed”, luidt het in een mededeling.

bron: Belga