Koningin Paola bezoekt basisschool Arc-En-Ciel in Molenbeek

Koningin Paola bezoekt basisschool Arc-En-Ciel in Molenbeek

Koningin Paola heeft vandaag een bezoek gebracht aan de basisschool Arc-En-Ciel in Molenbeek. Het bezoek past in het kader van de goede resultaten die verschillende scholen uit Molenbeek behaalden binnen het project ‘School van de Hoop’, een initiatief van de Stichting Koningin Paola. Het project School van de Hoop is gericht op scholen en verenigingen die begeleid en financieel ondersteund worden in de ontwikkeling van vernieuwende projecten die de integratie van de leerlingen en hun gezin bevorderen.

Tijdens een rondetafelgesprek werd het project “Laten we spelen om beter samen te leven” van basisschool Arc-En-Ciel voorgesteld aan koningin Paola.
Door middel van spelmomenten wordt er gewerkt rond verschillende thema’s, met zowel ouders als leerkrachten en leerlingen. Zo werd er met de ouders gewerkt rond identiteit en voerden de leerlingen samen een toneelstuk op.

Koningin Paola stapte ook nog twee klassen binnen om enkele activiteiten van het project te ontdekken. Nadien werd ze getrakteerd op een optreden van het orkest van vzw ReMuA en het koor Singing Molenbeek en bij het afscheid nam ze uitgebreid de tijd om de kinderen en de docenten te groeten. “Ze was zeer zacht en aandachtig”, vertelde directrice Hafsa Benzouien. “De hele ploeg van leerkrachten en de kinderen zijn erg blij. Ze hebben de kans gekregen om met haar kennis te maken en een praatje te slaan. Iedereen was gecharmeerd.”

bron: Belga